CHILDREN'S HOSPITAL OF PHILADELPHIA: DIVISION OF NEUROLOGY
Philadelphia, United States
RETROFIT
ORIGINAL
2006
Healthcare
8
1,300,000 ft2120,774 m2
Re-Clad

OTHER SYSTEMS INCLUDED IN THE RETROFIT

EXTENT OF THE FACADE INTERVENTION

DESCRIPTION
Described as a "jewel-like" encapsulation by the design team, this facade renovation provided a total new image for the the Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), in Pennsylvania. A 19 feet-high laminated glass ‘canopy’ that projects out at 32 feet over the hospital’s main entrance incorporates color to the design. The idea was to encapsulate the original facade allowing the hospital be totally functional for the time of construction.
OWNER
Hospital of Philadelphia


DEVELOPER


DESIGN ARCHITECT


EXECUTIVE ARCHITECT


ENGINEER


CONSTRUCTION MANAGER


GENERAL CONTRACTOR


FACADE CONSULTANT


FACADE CONTRACTOR


OTHER CONSULTANT/CONTRIBUTOR
Healthcare


ORIGINAL FACADE DESIGN


DESCRIPTION
Described as a "jewel-like" encapsulation by the design team, this facade renovation provided a total new image for the the Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), in Pennsylvania. A 19 feet-high laminated glass ‘canopy’ that projects out at 32 feet over the hospital’s main entrance incorporates color to the design. The idea was to encapsulate the original facade allowing the hospital be totally functional for the time of construction.
SOURCES
  1. Du Pont